Tanjong Puteri Golf Resort

Tanjong Puteri Golf Resort Terbaik di Destinasi Resort, menggabungkan kemudahan moden dan komprehensif dengan suasana semula jadi dan daya tarikan negara desa, memenuhi hawa nafsu dan keperluan pengunjung yang paling arif.Resort desa yang menarik adalah tempat yang sempurna untuk perniagaan dan keseronokan, mendapat reputasi sebagai salah satu yang terbaik di rantau ini.

Sebuah subsidiari Keck Seng (M) Berhad, Tanjong Puteri Golf Resort telah dibangunkan pada tahun 1990 dan kini mempunyai tiga kursus antarabangsa mencabar golf standard, satu berbeza dari yang lain dalam segi reka bentuk dan susun atur. Sila lawati laman web kami http://www.tpgr.com

Padang golf Resort konsisten disenaraikan antara yang terbaik di Malaysia. AS Golf Digest mengiktiraf ia sebagai antara 7 Top di Malaysia dan Terbaik di Johor. Kadar Golf Asia Bulanan resort di kalangan Top Tiga Padang Golf di Malaysia 2010/2011. Times Tee, tambahan golf bulanan The New Straits Times, undian Tanjong Puteri Golf Resort Golf Course 3 Terbaik di Malaysia 2009/2010. Minyak beralun dan sekitarnya sawit, hutan sekunder dan tanah lembap dipelihara meningkatkan persekitaran, menjadikan ia tempat perlindungan hidupan liar. Berlatarbelakangkan keadaan ini keindahan kehijauan yang disediakan oleh memenangi anugerah padang golf dan ditambah pula dengan kemudahan rekreasi hebat, Tanjong Puteri Golf Resort adalah tempat di mana anda dimanjakan dengan kemewahan yang tiada tandingannya.

Bermain golf di Tanjong Puteri Golf Resort menawarkan satu cabaran yang sangat baik untuk amatur dan profesional sama. Penghormatan sebagai Pengalaman Bermain Terbaik di Selatan Malaysia, resort ini menawarkan tiga jenis pilihan lagi sama menakjubkan. Tiga padang golf kejohanan diukir dari bukit-bukau ladang kelapa sawit. Direka oleh arkitek terkenal di peringkat antarabangsa Max Wexler dan MAMIYA San, penekanan adalah untuk memelihara alam semula jadi dan melindungi alam sekitar.

Kursus-kursus campuran teliti berlandskap dan terawat dengan hutan semula jadi, bakau dan perairan, menyediakan suasana keakraban dengan alam semula jadi. Ia bukan sesuatu yang luar biasa untuk melihat hidupan liar pada kursus. Fairway beralun yang ditanam dengan rumput dengan Zoysia Matrella dan zamrud hijau Bermuda Tifdwarf menjanjikan pemain golf permainan yang dramatik dan mencabar. Satu armada bugi golf menambah kegembiraan keseronokan permainan. Terletak di Jalan Tanjong Puteri 1, Tanjong Puteri Resort, 81700 Pasir gudang, Johor. Kira-kira 20 minit dari homestay kami.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s