McDonald’s Pasir Gudang

McDonald pertama yang dibuat jalan ke negara kita pada bulan Disember 1980 apabila Perbadanan McDonald, Amerika Syarikat memberi Golden Arches RESTORAN SDN BHD lesen untuk beroperasi restoran McDonald di Malaysia. Kita di Malaysia mendapat rasa pertama kami McDonald apabila McDonald Malaysia membuka restoran pertama di Jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur pada 29 April 1982.

Sehingga kini, McDonald Malaysia mempunyai 194 restoran di seluruh negara dan sedang berkembang pada kira-kira 10-15 restoran setahun. McDonald telah mencipta banyak peluang pekerjaan di Malaysia. McDonald Malaysia menggaji lebih daripada 8,000 orang tempatan dengan 120 kakitangan sokongan di ibu pejabat yang menguruskan operasi sehari-hari perniagaan McDonald. Terdapat juga sebuah pejabat serantau di Pulau Pinang dan Johor Bahru.

Perkhidmatan yang disediakan di McDonald
Sarapan, 24 jam, McDelivery, Pandu-Lalu, Pusat pencuci mulut, Birthday Party, WiFi, McDonald 1 dibuat jalan ke negara kita di Dis 1980 apabila McDonald Corporation, Amerika Syarikat memberi GOLDEN Arches RESTORAN SDN BHD lesen untuk mengendalikan restoran McDonald di Malaysia.

Kita di Malaysia mendapat rasa pertama kami McDonald apabila McDonald Malaysia membuka restoran pertama di Jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur pada 29 April 1982.Sehingga kini, McDonald Malaysia mempunyai 194 restoran di seluruh negara dan sedang berkembang pada kira-kira 10-15 restoran setahun.

McDonald telah mencipta banyak peluang pekerjaan di Malaysia. McDonald Malaysia menggaji lebih daripada 8,000 orang tempatan dengan 120 kakitangan sokongan di ibu pejabat yang menguruskan operasi sehari-hari perniagaan McDonald. Terdapat juga sebuah pejabat serantau di Pulau Pinang dan Johor Bahru.

McDonald pasir Gudang terletak di Lot PT 69990, HSD 124966, Jalan Bandar, Mukim Plentong, Bandar Baru Pasir Gudang. Bersebelahan dengan Petronas pasir Gudang, berhadapan dengan Sekolah Menengah Kebangsaan Pasir Gudang 1. Kira-kira tiga minit dari homestay kami.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s