Kolej Masterskill

Diperbadankan pada tahun 1997, Masterskill Education Group Berhad (MEGB) adalah sebuah pembekal terkemuka dalam pendidikan Kejururawatan dan Kesihatan Bersekutu di Malaysia, terlibat terutamanya dalam penyediaan pendidikan tinggi dan latihan. MEGB merangkumi dua institusi bersekutu, iaitu ASIA Metropolitan University (AMU) yang secara rasmi mencapai status universiti kolej pada tahun 2008 dan Kolej Masterskill Global yang telah berdaftar dengan Kementerian Pengajian Tinggi pada tahun 2004.

Sebagai pembekal utama pendidikan holistik Kejururawatan dan Kesihatan Bersekutu di negara ini, kita bertujuan untuk memenuhi keperluan kesihatan dunia. Kami menyediakan pelajar-pelajar kita untuk berfungsi dengan berkesan dalam peranan pelbagai aspek dalam pelbagai tetapan untuk mempromosikan kesihatan dan kesejahteraan setiap individu dan berusaha untuk membina minda ingin tahu, motivasi kecemerlangan akademik serta memupuk pengalaman pembelajaran sepanjang hayat di semua pelajar-pelajar kita.

Kolej ini terletak di No. 6, Jalan Lembah Bandar Seri Alam, 81750 Johor Baru, Johor. Lebih kurang 15 minit dari homestay kami.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s